Uppdrag: Viktökning

Den här gången har jag nog bestämt mig. Tror jag... +5 kilo: gärna vader, midja och överarmar. Marie säger att jag ska styrketräna så då får jag göra det :) Men jag kommer inte gå och skämma ut mig på något gym med mina fantastiska muskler... Så jag tackar gärna ja till tips på lite effektiva övningar som jag kan göra hemma :) Så får vi se om det händer nåt den här gången. Envis är jag ju så rent teoretiskt ska det gå, å andra sidan känns jag som ett omöjligt fall efter tidigare ansträngningar.

Idag drog skolan igång igen efter en långhelg. Det är tre veckor kvar till jul och efter dagens introduktion, som jag knappast kunde hålla mig vaken på, så verkar det inte så värst jobbigt ändå. Jag har i alla fall redan bokat in mitt jullov 17 december- 10 januari. Helt godkänt! :) Fick lite försmak på julen när jag var hemma i helgen. Det bakades, tändes ljus och spelades julmusik. Jag kan inte påstå att det händer mycket sådant i min lägenhet tyvärr... Tycker verkligen om att få komma hem- den här gången för att bland annat gå på irländsk pubafton på kulturhuset. Cowboyhattar och skinnvästar- alla känner alla. Jag tycker det är ganska kul ändå :)

Jag sov i kapp i eftermiddag och borde även göra det i förebyggande syfte. Jag fick nämligen ett "roligt" brev när jag kom tillbaka hit upp igår. Trött som en banan: (tror givetvis att det var ett skämt- tydligen inte)




Ja, vad ska man säga? "Välkommen hem?".


Vad som händer

Sovmorgon varenda dag minsann! Det är ganska skönt det. Idag ska jag ner till salongen och Jonna som ska fixa till mitt hår litegrann. Det ska läggas en kall toning för att fräscha till det blonda lite. Tror det kan bli bra. Sen får jag ju träffa henne lite också :) Nästa gång blir på vår lilla julafton 20 december. Det längtar vi verkligen till!
I eftermiddag kommer kusinen hit, som jag inte träffat på väldigt länge, och senare ikväll bär det av till Sarah för förfest och lite ös.

Sen har jag sett en film som jag vill tipsa om. "Up" är Disneys senaste och den var väldigt rolig :)


Autopilot

Tillbaka i lilla Sävsjö :) Kommer aldrig prata skit om denna stad som alla andra "tuffingar" gör. Jag ska definitivt tillbaka till Småland när jag är klar i Linköping. Trivs som fisken i vattnet däruppe men jag gillar Småland bättre :) Så är det med det. Börjar dessutom få lite mer klarhet i vad jag vill pyssla med när jag tagit examen- finns så himla mycket att välja på bara: skola, kyrka, sjukhus, fängelse eller kommunen. Välj och vraka! Så jag kommer nog ändra mig många gånger till. Dessutom hörde jag på sveriges radio att de som pluggar till socionomer just nu, gör helt rätt. De kommer skrika efter oss på arbetsmarknaden 2014 :)

Gjorde som sagt min första salstenta i onsdags. Det var inte riktigt som att göra prov på gymnasiet- vakterna klockade nämligen toalettbesökarna. Allt över tre minuter ansågs väl som misstänksamt. Slutsats: Se till att inte vara dålig i magen när du skriver tenta. Annars var det bara att koppla på autopiloten när 14 sidors socialpolitik skulle skrivas. Den fungerade sådär måste jag säga. Får se till att reparera litegrann.

Nu är det långhelg för min del och jag ska sy fast alla märken på min fina orangea socionomoverall- som inte alls är för stor... Sen ska det lekas och festas såklart. Inget plugg alls! Härligt det. Lyssna på Brolle nu.


Mjau

Nu är jag inne i mitt första riktiga tentaplugg och man kan säga att det är vad som kallas för tentastökigt här (lite stökigare än vanligt alltså). Eftersom man inte hinner med mycket mer än att plugga och att det inte finns någon ren disk är det tur att jag bor på en pizzeria och har färdigmat i frysen :)

I fredags, efter examinationsseminariet, var det dags för oss (ettan) att ha tackfest för våra faddrar och festerier som anordnade en mycket rolig nollning i augusti. Temat för kvällen var bokstaven "G". Väl där träffar vi på Gud, Geeks, Gravida, Günter, Gameboy, Grisen, Grynet, GPSen, Gynekologen, Guldlock, Geishan, Golvlampan, (Kåta) Gun, Google, Gubbslusk och många fler. Själv var jag Geparden och inte en enda Gasell syntes till. Det hade varit gott... Mjau. Sittningen var nog roligast hittills. Mycket sång, lekar och bordsklampande. Och jubelklang kan jag fortfarande inte ens första raden på...
Väl hemma insåg jag att jag borde duscha bort mina gepardfläckar och efter en hel del skrubbande insåg jag att jag är märkt för livet- ett för tillfället åtminstone... Blåmärken är vad som tillsynes finns kvar. Får nog vänta med vaccinsprutan för att inte chockera med mina "misshandlade armar". Jag känner att min förklaring inte är särskilt trovärdig.

Ikväll ska jag och Sebastian ha lördagsmys. Mat ska det bli och filmen "Up" som alla hyllar. Fram tills dess så har jag inte mycket alternativ för vad som ska göras. Men på onsdag, efter att tentan i välfärdspolitik (hmpf) är skriven, åker jag hem för en pluggfri långhelg.

 


Grekiskt


Ny vecka igen- jag hinner inte med. Snart är det första advent och sen jul och nyår. Läskigt med tanke på att det nyss var sommar. Nu är det bara snön som fattas. Mamma och pappa har nämligen varit här och redan fått upp en adventsstjärna i mitt fönster (ja, jag tvingade dom lite). Steget före igen, jag vet.

Vi var alla ute i Tornby och shoppade loss lite i helgen. Jag höll mig dock på den duktiga kanten den här gången. Nästa gång jag åker dit ut är det nog dags för julklappshandel istället. Det blir bra det :) Ingen kan dock komma på vad de önskar sig och min fantasi är inte länge på topp, om man säger så.
Kvällen spenderades sedan på Olympia i stan- grekisk meny för hela slanten och dessutom ett mycket mysigt uteställe. Jag tror att vi alla var ganska nöjda och mätta när vi gick därifrån.

De kommande två veckorna kommer mest bestå av självstudier och tentaplugg. Det är ändå helt okej eftersom jag nyss insett att vi bara verkar ha en salstenta om året :) På fredag blir det tackfest för våra faddrar på Trappan i Norpan. Temat för kvällen är allt som börjar på bokstaven G. Så kom jättegärna med bra förslag! Och helst inte tegelsten som Ines föreslog :) På lördag är det även overallsinvigning och vi får se om jag orkar med detta spektakel. Det hela går ut på att skita ner overallen det första man gör- det går lite emot den pedantiska sidan av mig. Hmpf. Time for change.

Den irländska pubaftonen står kvar på mitt schema och då hoppas jag att ni tjejer kan dra ihop nåt kul när jag kommer hem till det! :)



Souvlaki med tzatziki och klyftpotatis




Pappa och jag


Voddler

Dagen gick över alla förväntningar! Bästa möjliga utgång :) Nu ligger jag mer än i fas och för att väga upp för detta ska jag bara slappa hela helgen som faktiskt börjar redan ikväll.

Ni som har Bredbandsbolaget ska passa på att skaffa Voddler tycker jag. Spotifys motsvariget till film. Gratis och när du vill. Smart och lagligt :) Fixa en invite på deras hemsida så slipper du betala!

Nu blir det vila, veckans TV-kväll och i natt ska jag minsann ge mig själv ordentligt med sömn.


Knorris

Svininfluensan verkar gå i klassen har jag nu hört. Jag vill INTE bli smittad. Bara imorgon också, sen ska jag hålla mig borta från skolan fram tills måndag. Inte för att jag tror att det kommer bli bättre, men jag vill helst vara frisk i helgen när familjen kommer upp. Vi ska fira Fars Dag i efterskott och mammas födelsedag i förskott med lite restaurangmiddag och annat mys. Jag ska minsann vara jättefrisk då- ingen knorris här inte.

Sittningen i lördags var mycket fin och underhållande. God mat också :) Trots att jag trodde att jag blivit matförgiftad (?) när jag kom hem... Det var i alla fall roligt och väldigt trevligt. Tyckte dock att kvällen gick lite för fort! Har inte heller fått tag på några bilder därifrån ännu, men det kommer nog strax.

Annars är det inte mycket som händer. Skolan blir en stor del av vardagen. Lite enformigt skulle man kunna tycka, men jag blir nästan rädd för hur fort veckorna går. Det tycker jag är bra för det betyder att det snart är julafton (årets favoritdag) och nyår såklart. Klänningen fick jag idag :) Här är alltså allt planerat. Men jag brukar ju se till att ligga steget före.

Sen väntar jag på mitt brev. Tjejerna och jag tänkte börja brevväxla lite, från söder till norr- som på den gamla goda tiden :) Så nu väntar jag på att Jönköping ska höra av sig! Jag vill veta vad som händer i era liv och vilka bus ni hittat på på senaste!

Nu längtar jag först och främst till imorgonkväll. Två nervösa moment i skolan som jag vill ha överstökat så att jag sedan kan njuta av onsdagskvällen :) Morot efter piska. Ja, det är väl inte mer än rätt? 

Ful i kanten

Ikväll är det dags för finsittning på Trappan. Jag är verkligen taggad för detta för jag tror att det kommer bli jättekul! Så snart blir det till att slänga på sig blåsan och förstöra det hela med kvällens tema "ful i kanten". För min del får det bli neongrönt nagellack (som förövrigt är superinne nu) till min lila klänning och en hel del fjädrar. Någon pratade om gummistövlar- men med tanke på att vi ska sitta på ett tåg med fullkomligt normala människor kändes inte det så lockande för min del. Kanske på hemvägen...

Min middag ikväll:

Förrätt: Gazpatcho med vitlöksbröd.
Varmrätt: Fläsknoisett med ugnsstekt klyftpotatis med timjan, grön basilika och vitvinssås.
Efterrätt: Chokladkorg med vit chokladmousse och färska bär.

Någon som känner sig en smula avundsjuk?



Shot or Not?

Hur ska ni göra med vaccinet?


Still got it in me

Det har snöat idag!! Wieho :) Blev helt till mig när jag såg det, blev dock lite sur när jag märkte att snön faktiskt inte fastnade på jackan. Nu regnar det bara däremot. Tråkigt. Jag hoppas att det är vitt imon när jag vaknar- är det det lovar jag att bygga en fet snögubbe utanför Hemköp.

Idag fick jag reda på att jag fick VG på juridiktentan :) Lite extra energi är aldrig fel såhär i slutet av terminen när det är som tuffast. Sen väger det ju dessutom upp för den tröga starten.
Ikväll ska jag bara läsa Johnny Cash och titta på Grey's. Det är jag värd nu, tror jag.

Tänkte lägga ut lite bilder från kräftskivan också.





RSS 2.0