Julen tvåtusennio

Ibland undrar jag vad min hjärna sysslar med. I natt drömde jag att jag var en gevärskula. (!?) Japp, jag såg ut som en disneyfigur med ögon, näsa, mun och två korta armar (ungefär som potatisen i Toy Story). Sen levde jag i gevärsvärlden med mycket äventyr och trånga gångar. Sen när det var dags att bli utskjuten var man verkligen tvungen att hålla för öronen med de korta armarna och små händerna, och för all del- hopppas att man landade mjukt... Har jag problem? Varför kan jag inte vara lika påhittig i vaket tillstånd? Jag hatar drömmar- man blir bara besviken.

Nu är julen i alla fall över och som vanligt hinner man inte blinka förrän den är det. Snart är väl nyår också över och då kommer ångesten. Om ni har sett filmen Click med Adam Sandler så förstår ni nu att jag ångrar mig att jag inte önskade mig fjärrkontrollen som filmen handlar om i julklapp. Den kan man både pausa och spola bakåt livet med...

Två julbord har jag nöjt mig med det här året. Det ena på julafton och det andra hos Claes i Köpstad, som för övrigt blev en mycket trevlig och lång kväll med julklappsbyte, sällskapsspel, biljard och fest såklart. Det tackar jag för! Sen blev det hemvändarkväll i år igen med gänget som samlades hos johansson/jonsson för en ordentlig reunion. Kvällen på kulturhuset var sedan som vanligt- det är härligt att känna att man är hemma. Det var en bra kväll på många vis.

Tänkte nu ta och summera ihop Sävsjö och december med lite bilder.


 


Lucka tjugoett

Oj vad det börjar närmar sig nu! Dan före dan före dan före dopparedan :) Och det är SNÖ och kyla ute vilket tyder på att det kommer bli en ny bil! (eller näe, vänta nu... nu var det någon som störde min koncentration?) En vit jul (ska det stå)! Jag kan inte gilla läget mer just nu :) Imorgon om solen tittar fram ska jag gå bort till "hägneängen" och ta kort. Jag och mamma var där igår och det jag ångrade mig så att jag inte tog med mig kameran. Så himla fint!

På tal om julförberedelser så har här pyntats, slagits in julklappar och kokats knäck. Familjen var även ute i Hylletofta och högg oss en gran :) (eller tre, egentligen...) Bara femton minusgrader och fyra byxor och tröjor på. Inte alls omständigt! Det gjorde alltså inte ens ont att ramla runt i snön- jag tror michelingubben håller med.
Sen i lördags blev det lite återförening hemma hos johansson/jonsson. Yatzy och julmust in på småtimmarna. Och när man ändå är igång blev det dags för tjejernas årliga julkväll hemma hos Marie. Varma mackor och mängder med julgodis och kakor. Första gången vi ses alla fem sedan Helenas bröllop, så kul att få ses igen! Och allt är som vanligt :)
Schemat är fortfarande späckat så imorgon bär det av till Köpstad för julbord och lite fest på det. Så imorgon ska jag koka ägg så det står härliga till!

Hittade nåt lite kul idag som handlar om längd, vilket stämde alldeles på pricken när det gäller mig själv. Så om ni som kilar stadigt undrar hur långa era söta kids kommer bli så finns det en formel som man får tycka vad man vill om:

För en pojke: Ta mammans manliga längd- dvs. hennes faktiska längd + 8% av denna. (För er som skyller på att det var alltför längesen ni gick på gymnasiet: Gånga alltså med 1.08) Sedan plussar ni ihop detta med pappas längd, delar med två och lägger sedan till två centimeter.

För en flicka: Ta pappans kvinnliga längd- dvs. hans faktiska längd - 8% av denna. (För er som skyller på att det var alltför längesen ni räknade så lätt matte: Gånga alltså med 0.92) Sedan plussar ni ihop detta med mammans längd, delar med två och lägger sedan till två centimeter.

Voila! (och ja, johansson/jonsson är dömda till att redan nu börja leta efter hus med högt i tak...)


I småländska skogarna och i pappas fyrtio år gamla termobyxor. Det var inte dåligt med tidigt sjuttiotal!



Lucka sexton

Sista dagen "hemma" innan jag åker hem :) Det har varit ett dilemma att packa väskan/väskorna. Svårt att veta hur mycket som behövs i klädväg under 24 dagar och jag har bara en rullväska. Så nu har jag lärt mig att packa smart efter det att halva garderoben furit upp och ner ur väskan. Nu har jag nog bestämt mig i alla fall- nöjd som jag är inser jag att jag glömt julklapparna. Så nu har det hela slutat med att jag får ta en extra väska och när jag ändå är igång även packa med mig datorn. Alltså blir det tåget in till Norrköping i morgon, så jag slipper känna mig som en packåsna på campusbussen. Vet ju inte hur bra det går att dra en rullväska i all denna snö som kommit. Mysigt såklart, men ändå. Utan packning gled jag bokstavligt talat till skolan i tisdags. Sjukt halt och helt fel skoval! Så morgondagen kan bli intressant...
Idag har jag i alla fall läst en hel bok som är förberedelse till sista seminariet imorgon. Fråga mig vad som helst om "Makt", jag ska nu kunna allt är meningen... Sedan har jag tvättat, städat och försökt vräka i mig allt i mitt kylskåp- i ren snålhet, inte för att jag är direkt sugen. Nu ska jag hacka upp en fruktsallad och titta lite på TV i väntan på att Sebastian ska komma tillbaka från träningen. Over and out.

Jag är sugen på smörgåstårta...

Lucka tretton


Igår kväll åkte jag och Sebastian ner på stan för att äta på "Kniv å gaffel". En mysig liten restaurang som jag tror ni skulle gilla :) Och saken blev ju inte sämre när det började snöa ute. Efterlängtat! Menyn som vi bestämde oss för såg ut såhär:

Bifteki köttfärsbiff fylld med fetaost och bacon
serveras med couscoussallad, tzatziki, klyftpotatis.

Grillad oxfilé med dijonsås, ugnsrostade rotfrukter
serveras med potatis och grönsaksgratäng.

Inte så illa!

Idag är det Lucia och det har bara fortsatt att snöa. Det fick bli alltså bestämt bli en promenad efter att bror varit på besök och fått i mig lite middag från thaistället här under. Kan ju ändå tycka att det är ok att skämma bort sig nu efter en avklarad termin. På torsdag åker jag hem- direkt från Norrköping. Har inte mycket för mig innan dess utan bör väl bara städa och packa. Men det är kanske lite för tidigt att börja med det än, så idag har jag mest ritat får :) (i brist på annan sysselsättning). Så det gör ju ingenting om dagarna går ganska fort förbi nu.

Här är en bild från Lucia 2008 och en hel del vinter.


Lucka elva

Jaha, här sitter jag en fredagkväll och bara tar det lugnt. Kom inte hem från skolan förrän fem, så jag var allra mest sugen på mat och soffan. Sen är det ju idolfinalen ikväll som man inte bör missa om man sett majoriteten av de andra avsnitten. Det hade dock varit lite roligare om jag hade hejat på någon- tycker ju att de är lika bra.

I skolan hade vi en så kallad Workshop idag. Det innebar att vi delades in i fyra grupper och att vi sedan hade en timma på oss att sno ihop en kvarts lång sketch. Eller ett rollspel. Tråkigt nog skulle det handla om en paradox som det går att läsa om i "At skabe en klient". Vi fick så klart den svåraste men det blev bra till slut ändå och jag måste säga att jag är riktigt imponerad av mina klasskompisars humor! Det var skönt att få skratta lite i eftermiddag :) Bra ingång för helgen.

Igår fick jag dessutom reda på att jag fick VG på välfärdstentan, vilket inte ens fanns i min värld. Var helt säker på att jag skulle få ett U. Så med det goda humöret blev det en sväng till Herrgårn' för lite bartömning och pilkastning. Skön musik och trevligt sällskap. Lite rund om fötterna :) Dessutom fick jag mitt hår rejält uppljusat igår med hjälp av min käre pojkvän, så för att summera det hela så var det en riktigt bra dag igår!

Imorgon blir det den sista julhandeln för detta året och på kvällen så har jag och Sebastian ett bokat bord som väntar på oss på "Kniv å Gaffel". Pappa bjuder :)

Ha en trevlig kväll!



Lucka nio

Andra advent i söndags och jag har insett att jag kan sluta gå och fundera på om jag ska köpa en ljusstake eller inte. Det är nog för sent. På tal om advent så tog jag mig friheten att titta fem minuter på årets julkalender igår. UPPRÖRANDE. Sämsta någonsin- vad håller SVT på med? Var är snön? Var är julstämningen? Det är så att jag föredrar Anna Ankas julkalender på aftonbladet, utan tvekan.

Idag var jag uppe klockan sex och för er som är morgontrötta kan jag tipsa er om att 1) tänd alla lampor ni kommer åt, 2) ta på er varma kläder 3) titta inte ut. Inte så härligt att stå och huttra i mörkret. Fast faktumet att jag måste cykla längsmed motorvägen klockan sju på morgonen kan man inte göra något åt. Det är lika svart och obehagligt varje gång. Men jag älskar campusbussen- 40 minuters extra snooze kan man bara inte tacka nej till. Helt plötsligt väldigt mysigt istället :)

Om åtta dagar går jag på jullov och jag räknar ner dagarna precis som man gjorde när man var liten. Helgen känns lite oviss för tillfället men jag hoppas att det händer nåt som gör att tiden går lite fortare.

Här är vår fina socionomoverall som jag gärna hade haft på mig oftare. Den är nämligen varm och skön :)


Lucka fem

Det är lite tråkigt att vara ensam en lördagskväll, särskilt med tanke på att luciakravallen pågår just nu. Jag orkade inte ens försöka fixa biljetter så jag får ju skylla mig själv. Det är ju dessutom sent redan nu så jag hinner väl inte bli alltför uttråkad, särskilt inte eftersom jag har haft fullt upp idag: Jag har faktiskt julhandlat tillsammans med alla hysteriska tanter, uttråkade gubbar och bortsprunga ungar. K-A-O-S! Nu kan jag i alla fall känna mig lite lugnare :)

Bror gjorde sig sedan besväret att laga wok till mig (!?) efter all shopping och efter det spelade vi GuitarHero. Jag fick så klart spela på lättaste nivån eftersom jag bara kan hålla koll på tre fingrar samtidigt... Blir ganska inne i det ett tag, bara lite jobbigt att linserna torkar fast i ögonen eftersom jag inte har tid att blinka. Så kastade vi även ihop ett bord och kunde konstatera att brors vardagsrum har blivit riktigt snyggt! Lyckades även övertala honom till att fixa ihop en ny omgång av laserdome i Linköping. Hur kul som helst! Testa ni som inte har!

Mycket planerat framöver och skolan känns mest bara i vägen. Ingen motivation alls för tillfället. Det jag borde göra är att läsa: "At skabe en klient". Ja, den är på danska... (!?) Så ni som har förslag på vad titeln betyder är hjärtligt välkomna med det! Kan väl vara en bra start känner jag...



Jul(bord)

Idag var det verkligen kallt ute och det passar ju bra nu när det faktiskt är december (!?) Alltså blev jag lite sugen på att börja jupynta lite idag (hände tyvärr inte mycket dock) Men det hade ju varit passande eftersom jag och Sebastian ska göra julbord på fredag innan han åker till Stockholm. Jag är ju ganska kräsen när det gäller julbord: sill, janssons, ägg, julskinka, köttbullar, prinskorv, rödbetssallad, julmust, gravad lax, risgrynsgröt. Slutsatsen är nog att jag inte har blivit riktigt vuxen ännu. Vuxenmat är äckligt. Men på fredag så kommer det bli gott- med lite små ändringar...

På lördag blir det julhandel på ikano- extraknäcker lite åt tomten i år nämligen :) Ska försöka vara ute i tid i år så jag slipper detta huvudbry med sävsjöklappar... Imorgon blir det i alla fall till att ta overallveckan på allvar. Det ger mig dessutom en ursäkt till dubbla byxor! Minusgrader är mysigt (om man får vara inne). I alla fall så är det helg efter skoldagen imorgon och jag ska förmodligen spendera mycket tid med grabbiga saker. Man blir som man umgås?

Ge mig snö. Eller åtminstone lite frigolit...


RSS 2.0