Powerwalk

Ikväll skulle jag egentligen på hockey (tro det eller ej). Bror ringde igår och frågade om jag ville följa med honom och se finalen i kvartsfinalen (om man nu kan säga så) mellan Linköping och Frölunda. Inte för att jag bryr mig om hockey, och om jag nu skulle göra det kan jag ju inte heja på Linköping framför HV71. Men jag var ändå sugen på lite sällskap och sen skulle det så klart vara kul att gå en gång åtminstone. Men tyvärr var biljetterna slut och det blir därför en lugn kväll.
.
Kom hem från skolan redan vid ett efter att vi var klara med vårt grupparbete i skrämmande god tid för en gångs skull. Tycker vi har blivit duktiga :) Jag passade på att ta en powerwalk i det fina vädret och sedan gick jag till vårdcentralen i hopp om att reda ut min gräsallergi som kommer bli alldeles underbar i sommar. Som jag längtar! Woho! Jag får passa på att andas nu när det går...
.
Nu ska jag äta. Det är lite sjukligt hur jag kan sitta och tänka på någonting hur länge som helst. Igår tog bara den här räkmackan upp ca fyra timmar av gårdagens tankeverksamhet. Och då var jag bara måttligt sugen... :)
.

Earth Hour

Det blev ingenting alls som planerat idag, men det gjorde ingenting för allt blev mycket bättre så här istället! Jag fick ett sms idag på förmiddagen som resulterade i ett kärt återseende med min barndomskompis Marias som har flyttat till Norrköping. Hon kom och hälsade på mig idag och sen lunchade vi på Mokka i stan. Vi hade massa att prata om, inte konstigt efter ett antal år! Det gjorde mig i alla fall glad och det ska vi allt ta igen snart :) Sedan gick jag hem till Nicke och hälsade på litegrann. Gjorde dock misstaget att sätta mig i hans soffa- den vill man inte resa sig ur i första taget, nej! Jag gillar i alla fall trevliga överraskningar- underbart :)
.
Ikväll ska vi tydligen släcka ner överallt mellan klockan 20.30-21.30 om vi vill delta i Earth Hour och hjälpa till lite i miljöfrågan. Jag ska släcka ner, men jag tänker inte missa nog Millennium som börjar klockan nio. Ska nog springa ner till Hemköp och köpa upp nåt gott också :)
.

Gatumusik och solsken

Idag är det lördag och inte alls lika fint väder :/ Tur att jag och Sebastian tog vara på gårdagen då vi gick ner till stan i solskenet och i bara vårkläder :) Vi köpte smoothies och gick i lite affärer. Sen tycker jag att det är extra mysigt att gå genom de gamla delarna av stan och att gatumusikanterna har börjat leta sig fram är verkligen en humörshöjare! Idag känns det inte riktigt lika glatt. Tillbaka till verkligheten säger jag bara där fyra maskiner tvätt och en full diskho väntar... Ja, det är väl en helt vanlig lördag antar jag?
.
Kom på idag att jag totalmissade våffeldagen i torsdags och kommer därmed flytta fram den till påskhelgen och Smultronvägen :) Som tur var glömde jag inte brors födelsedag i alla fall. Han och jag får nog ta en runda på stan om ett par veckor och fira varandra tror jag :)
.
.
Om det ändå kunde vara så här grönt och soligt idag.

God morgon, Emelie!

Vilken bra gårkväll det blev! Husets tigerburgare och en Weston Premium (som för övrigt var nåt blask) till middag. Godare hamburgare får man leta efter! Den stod man sig på i ett antal timmar på dansgolvet :) Jag, Evelina, Tessan och Ida gick ganska sent från förfesten hemma hos mig eftersom vi inte kände för att somna till Moto Boy på Herrgårn. Men sedan blev det ös med nåt 60-tals tema där en kubikmeter hårig äldre man, ganska närgånget promt skulle visa upp sina "fantastiska" dansmoves, tills dess att Tessan körde upp knytnäven. Det som skämmer mig mest är att Herrgårn är ett ställe som kräver studentleg för att få komma in. Var han professor tro? Hua! Men ja, vi är blivande socionomer så alla måste få vara med... Eller?
Jag vaknade kvart i fem idag och det var väl ingen solskenshistoria direkt. Dessutom somnade jag med svarta och svullna tår igår, så jag kanske gör bäst i att ligga kvar i sängen ett tag till :)
Fast kan jag ta mig i kragen så ska jag åka bort till simhallen senare, i annat fall hoppas jag på solen och en promenad i Rydskogen! Det lät skönt tycker jag. Och visst borde jag plugga också. Det är ju faktiskt inte helg ännu.
.
Jag är sugen på en engelsk frukost med scones. Men då hinner jag väl hungra ihjäl innan det blir färdigt om jag känner mig själv rätt...
.

Torsdagskväll på Herrgården

Har precis latat mig i soffan lite framför Sex and the City som jag har blivit lite såld på. Får passa på att vila lite för ikväll blir det lite välbehövligt party är det bestämt! Jag och tjejerna ska först äta middag på Herrgårn och sedan går vi över till mig för lite förfest. Senare spelar ett band på HG så vi drar nog tillbaka för att inta baren och rocka loss lite. Fira att helgen är här och att vi har haft en bra vecka i skolan :) Tessan står för underhållningen och jag för login så det kommer säkert bli en ruskigt trevlig kväll! Jag har även städat i ordning lite så att det ser någorlunda anständigt ut, så nu är det bara för mig att hoppa in i duschen!
.


Bekväma studiebesök

Idag har jag haft en kul och lärorik dag i skolan! Jag vill verkligen bli socionom! Det känns helt rätt :) De kursansvariga har fått tag på 70 socionomer som jobbar med olika saker runt om i kommunen och på tre dagar ska var och en få träffa sju av dessa, så idag har min lilla grupp fått besök av en socialkonsulent men också personal från familjecentralen och neuropsyk. Spännande med lite insikt! Motivationen gör att jag dessutom för första gången på länge drömmer mig bort i lite framtidsplaner...
.
Ikväll får det bli en lugn tisdag om man jämför med förra veckan vid den här tiden då jag och Sebastian vart hembjudna till hans kompis Jakob som fyllde år. Det blev en riktigt god trerätters middag (killarna tar sig!), vin och diverse men också en hel del sällskapsspel och semifinalen i Bandy. En trevlig kväll som jag tackar för!
.
Först igår hittade jag en väldigt kul förvrängningsfunktion i min webkamera som gör att man ser helt kokos ut :) Helt ok om man är väldigt uttråkad. Kunde till och med trolla fram en tvilling... Läskigt det skulle vara! Tydligen har vi lite tvillingar i släkten, så vem vet vad det blir en dag? ;)
.

Bruna ben och sommarkläder?

Jag förstår verkligen inte vart tiden försvinner ibland! Men det gör i och för sig ingenting för jag tror att alla längtar till sommaren nu! Lite om vad som hänt det senaste: I onsdags fick jag ut min hemtenta och jag har nästan stirrat mig blind på datorn ända fram till fredagkväll då den skulle lämnas in- Livslopp, vuxenliv och åldrande :/ Skönt att det är över måste jag säga! Så min helg började samtidigt och precis som för er alla andra, med det lilla undantaget att jag fick äta mig mätt på världens godaste smörgåstårta!
Igår blev det lite fika med Jonna och Marie hemma hos henne och Linus, i deras fina lägenhet! Allt och ingenting är som vanligt i Sävsjö :) Och idag så bjöd Sarah på fika och även dit kom det lite tjejer. Det är alltså rätt så kul att få komma hem lite. Ser fram mot påskhelgen och den 23 april då det vankas lite fest här hemma. Åtminstone står det så i Sarahs kalender och jag har redan bokat tågbiljett :P

Nästa vecka börjar nya kursen som är en introduktion till praktiken som vi ska ut på nästa år vid den här tiden. Det kommer komma lite socionomer från här och var och peppa oss litegranna. Det kommer bli väldigt intressant att se vilka möjligheter det finns- trots att jag redan vet vilket spår som jag vill ta. Vill knappt att nån ska komma och röra runt i huvudet på mig nu när motivationen äntligen finns där :)

Lite kul framöver alltså, inte ska jag klaga! Är dock ganska sugen på värme, sommarkläder, grillat, gott att dricka, sena kvällar, Grekland, bad, skitiga fötter, bruna ben och lite till :) Börjar ärligt talat bli lite trött på slask och alla tjocka kläder...

Nu ska jag fortsätta på min Thriller-helg! Igår såg jag Flickan som lekte med elden och nu ska jag lägga mig och läsa boken Utan ett ord som jag fick låna av Marie. Vi får se om jag lyckas slita mig!


Helg på ingång

Imorgon kommer mamma och pappa, Thomas och Emelie hit! På kvällen ska vi gå på Brolles musikal Buddy Holly i Cloetta Center. Familjen fick det av Nicke i julklapp men tyvärr kan han själv inte vara med eftersom han förmodligen sitter under en palm och gottar sig med en drink på Bali istället. Inte fy skam det heller!
På lördag blir det shopping i Tornby och på kvällen ska vi äta middag på Butterfly.
Det kommer alltså bli en riktigt rolig och bra helg! Det kan jag behöva efter de två senaste helgerna som har varit lagom tråkiga...
.
Nu går vi dessutom mot lite ljusare tider (bokstavligen), särskilt nu när kursen Livslopp och åldrande (ja, hur kul låter det?) alldeles strax är slut också! Dessutom kommer jag hem till Sävsjö nästa vecka och då ska jag definitivt leka med Sarah och er andra om ni vill så klart :)
.

Crazy Heart

Den här filmen borde passa mig som handen i handsken- combon drama och musik är liksom min grej. Jag får världens bästa feeling av trailern och jag kommer bli oerhört besviken om detta inte lever upp till mina förväntningar. Jeff Bridges som spelar "Bad Blake" fick årets Oscar för bästa manliga huvudroll. Soundtracket gör Ryan Bingham och heter "The Weary Kind" och är min nya favoritlåt. Om ni har sett filmen kan ni väl hojta till!
.


Tänkvärt

Jag har tänkt på det här med komplimanger hit och dit. Alla vill väl ha komplimanger- man blir glad. Brukar ni ge komplimanger? Självklart, ibland, tänker ni. Vad brukar ni säga? - Vilken snygg tröja du har? - Fin du är i håret? - Coola skor? - Jag önskar jag såg ut som du? Allt rör så ofta, och kanske alltför ofta, en persons utsida och alla vill som sagt ha komplimanger. Inte undra på att vi ha en sådan utseendefixerad värld! Hur ofta ger ni komplimanger av någons insida? - Du är verkligen snäll? - Vad rolig du är? - Jag önskar jag vore som du. När jag får komplimanger som rör insidan blir jag extra glad och lite förvånad eftersom att det är så ovanligt. Kanske förväntar man sig en kommentar när man köpt en ny jacka eller nya skor. Men inte förväntar man sig att någon istället ska säga: Vad du är bra! Jag gillar verkligen dig! Jag tror man är lite rädd för att våga ge kommentarer som handlar om insidan. Men så viktigt och glädjande! Våga berätta vad ni tycker om er familj och era vänner! Tänk på detta nästa gång ni berömmer någon. Insidan eller utsidan? Vad tror ni glädjer mest? Och bli aldrig nån som säger: "Jag älskar dig och säger till om jag ändrar mig".
.

Jag saknar mina vänner...

Jag vill bara åka hem.

"Ledig" dag

Två sjöänder står och kvackar utanför Hemköp. Har de kommit fel?

Idag har jag haft en ganska produktiv dag. Jag inledde den med en av mina favoritsysslor- shopping. Det blev litegrann på Gina och H&M. Sen tycker jag att det kan vara ganska kul att bara gå runt och kolla på allt nytt som kommit in. Måste förvissa mig om att jag inte missar något :) Efter svängen på stan köpte jag med mig en fralla och gick upp till simhallen. Det var hur lugnt som helst i bassängen, jag hade två längder för mig själv till och med :) Skönt att slippa bli sparkad på för en gång skull. Efter 30 längder så hade jag tänkt på kexchoklad i 28 och i varannan längd hade jag fin utsikt över badhusets cafeteria. Jag kunde alltså inte motstå min hungriga mage och istället för att vara duktig och simma 10 till, gick jag upp för att ha picknick i mitt omklädningsskåp... Efter detta blev det bussen hem för att plugga ett par timmar och sedan blev det panerad torskfilé och potatis till middag. Mer bra idag är att jag har vunnit 50 kr på en trisslott- TVÅ gånger. Det enda dåliga med dagen är att det är vattenläcka och takras i min korridor, i vilken jag dessutom tappade äggpåsen innan. Av allt jag hade att bära- varför just äggpåsen?Men det positiva i det hela var att ett av tre ägg klarade sig och det var allt jag behövde. Alltså klagar jag inte!
.
Nu ska jag titta på TV och sen blir det sängen.
.
Shoppingbagen.

Heja Sverige!

OS är slut och jag är lite ledsen... Gillar nämligen detta påhitt ganska skarpt! Blev lite besviken först när jag såg att sändningstiderna mestadels låg nattetid, men på något underligt sätt har jag ändå lyckats se när alla svenskar tog medalj. Live. Om ni inte följde OS på tv så kan jag berätta att Sverige tog 11 medaljer vilket jag tycker är väldigt bra. Ferrys guld och curlingdamernas guld var lätt roligast. Nu får jag vänta fyra år till! Sommar-OS är ju tråkigare än något annat... Där tar ju alla tävlingar max 10 sekunder, man hinner ju inte ens få upp lite spänning innan allt är över. Så meningslöst. Jag gillar spänning.
.
'
.
KUL!
www.svt.se/os

RSS 2.0