Nytta och Nöje

Det är precis vad jag har ägnat mig åt idag. Jag sov hos Sebastian i natt och eftersom jag var ledig från skolan så tog jag sovmorgon till tio. Frukost vid teven och sedan passade jag på att läsa ut Introduktion till straffrätten som är första boken i juridikkursen som började igår. De närmaste fyra veckorna känns hur slappa som helst! Men det är väl bara skenet som bedrar som vanligt...

Så som ni förstår har jag haft ganska mycket tid över idag, så därför passade jag på att göra lite extra god mat :) Klyftpotatis med kantarellostfylld kassler och stekta champinjoner och zucchini. Yummie!



Ny energi gav lust att på riktigt sätta igång med yogan nu i höst. 20 minuter om dagen för att bli starkare, vigare och bättre balans kan faktiskt vara värt det. Borde även göra någonting åt min kondition- blir flåstrollet nummer ett efter fyra trappor i skolan... För att inte tala om sista backen med cykeln till campusbussen på morgonen. Andra skulle säkert bli jättemotiverade när de blir omcyklade av någon som bara har ett hjul och inga växlar- jag blir mest sur. Vi får väl se om lite powerwalk i Rydsskogen kan råda bot på det där i höst...

I alla fall kände jag mig lite duktig i eftermiddag och tänkte att jag kunde få unna mig tio minuters soltid hos Barbis här under. En frisörsalong med fräsha solarium och en radio som faktiskt fungerar- underbart att bara ha 100 steg till mataffär, pizzeria, apotek och diverse annat viktigt :) Jag kommer skämma bort mig själv så att det står härliga till!

Disk och dusch på det, så nu är jag nöjd med dagen. Blir nog en skål popcorn och en filt i soffan strax- vid nio kommer ju fortsättningen på vårens spännande avslut i Grey's Anatomy. Ett "must-see-tv-moment" enligt Alex Schulman. Sen har jag dessutom blivit lite nostalgisk och börjat följa vänneravsnitten som går varje vardag vid halv åtta. Något man aldrig tröttnar på :)

Ha en bra kväll!


 


Ompysslad

Tillbaka i Linköping efter ytterligare en helg i Sävsjö. Ingenting gick enligt planerna men det blev i alla fall lite tid tillsammans med vännerna och en hård pingismatch mot bror :) Sen är det alltid skönt att få komma hem och få god mat och fotmassage. Det blev även lite uppfräschning av håret med hjälp av mamma, sax och slingmedel. Nu hoppas jag inte på fler tovor för förra veckan vaknade jag ju upp med dreads... Det var alltså dags att göra något :)

Nu ska jag se vidare på Svenska Hollywoodfruar. Brukar inte sjunka så lågt att titta på sånt där, men jag har blivit fast i alla dumma kommentarer- vissa gör allt för att få uppmärksamhet. Det blir ju tv av det i alla fall...

Om ni har ett par minuter över och behöver er ett gott skratt så kan ni ta en en titt på artikeln om världens bästa förebild: http://www.newsmill.se/artikel/2009/09/16/jag-vill-bli-en-forebild-svenska-kvinnor Hah!



 


Wonderful Tonight


(so glad you came, i'm glad you stayed)



It's late in the evening; she's wondering what clothes to wear.
She puts on her make-up and brushes her long blonde hair.
And then she asks me, "Do I look all right?"
And I say, "Yes, you look wonderful tonight."

We go to a party and everyone turns to see
This beautiful lady that's walking around with me.
And then she asks me, "Do you feel all right?"
And I say, "Yes, I feel wonderful tonight."

I feel wonderful because I see
The love light in your eyes.
And the wonder of it all
Is that you just don't realize how much I love you.

It's time to go home now and I've got an aching head,
So I give her the car keys and she helps me to bed.
And then I tell her, as I turn out the light,
I say, "My darling, you were wonderful tonight.
Oh my darling, you were wonderful tonight.




Shopping vs. Tenta?

Ja, det bar iväg till Tornby idag på förmiddagen, jag kunde bara inte hålla mig längre. Det mesta blev inhandlat till lägenheten men också diverse annat onödigt krafs som i alla fall en del killar skulle beskriva det...
Hemtentan skickades ut klockan åtta idag på morgonen men jag har inte vågat att titta på den ännu. Jag tyckte att det lät roligare med lite shopping i blåsten :)

Nu blir det nån slags pastaröra till middag och sen är det kanske dags att ta tag i det mindre roliga. Ikväll är det onsdag och uppvärmning av säsongspremiären för Grey's Anatomy. Hade det varit för ett år sedan så hade jag vetat precis hur kvällen hade sett ut- fikakväll i Jonnas soffa, med tända ljus och självklart tillsammans med resten av tjejerna. Nu sitter vi istället i fyra olika städer och gör så gott vi kan i vår ensamhet. Kanske blir det en hel del sms ikväll?

Till helgen har Sarah lovat mig Irländsk pubafton på kulturhuset. Hoppas fler kan hänga på :)

Dagens shoppingbag.

 


Partyhelg

Då var helgen över och den försvann på två sekunder känns det som. I fredags var jag hos Evelina här i Ryd på lite spel- och drickakväll :) Det var trevligt och kan väl ses som en liten tjuvstart till lördagens spektakel- inflyttningsfest hos SoCer-Pernilla i Norrköping. Riktigt kul att få umgås lite extra med blivande socionomer. Bra folk det :) Hemma i Linköping med sista tåget klockan två. Sov jättegott och som en stock hela natten, tryggt i min säng helt ovetande om att min orolige pojkvän försökt få tag i mig hela natten. Stackarn... Har fått bjuda honom på middag två dagar i rad nu och hoppas att han är glad igen :)

I veckan är det hemtenta som gäller. Jag förblir alltså kvar i min nytapetserade, nymålade och fräscha lägenhet :) På fredag kan vi alltså säga hejdå till "Socialt arbete som kunskapfält, praktik- och forskningsområde" (eller nåt sån't dära...) och hej till våra 9 första högskolepoäng.

Nu blir det frukost och inte i form av salta pinnar... Sen ska vi torka golv så det står härliga till och kanske även reta några linköpingsbor för hockeyn igår :P

 



Jo, såhär ligger det till. Jag har varit med i en tävling där man kan vinna en luftballongsfärd. Jag har bara nyligen  insett att jag har världens höjdskräck... Så om ni är riktigt, riktigt otäckt fjäskigt snälla mot mig det närmaste så kanske ni får present om turen infinner sig :)



Äntligen fredag

Nu är lägenheten stökig. Men jag får leva i skiten, dvs spackel och slipdamm. Weiho :) Tur att jag ändå inte ska vara hemma ikväll för snart bär det iväg till Evelina på lite diversefest, men det ska visst vara socionomer där också. Jag tror att det kommer bli trevligt faktiskt :)

Nästa vecka har vi vår första hemtenta, vilket också betyder sovmorgon om jag själv får bestämma. Det är på tiden känner jag. Klockan har ju varit ställd på 5.50 nästan varje morgon nu och jag är liksom inte särskilt van vid det...

För övrigt så är jag faktiskt lite stolt över mig själv idag :) Dessutom är det fredag och det gör ju inte saken värre! Morgondagen består nog av lite (ögon)shopping, besök hos bror i stan och fest i Norrköping. Ha en trevlig helg!


En liten dokumentation jag gjorde  här om dagen när jag gick lilla "sjövägen" till Bomull på campus.








Onödigt tänkande

Jag tycker inte om långa dagar i Bomullshuset. När jag ska gå till bussen på eftermiddagen så är jag jämt hungrig och såklart blir det alltid Kungsgatan ner, med andra ord: uteserveringar med italiensk mat, grekisk mat, thaimat och kinamat. Det är sånt plågeri! Jag kommer på mig själv hålla andan...nästan hela vägen. På vägen till bussen från Kåken ligger det i alla fall bara en halvsunkig pizzeria- mycket bättre! Så jag gillar inte Bomull...man blir verkligen hungrig där. Fast idag kunde jag inte motstå frestelsen så det blev en cupcake på hemköp för att ha nåt att stoppa näsan i när jag fortsatte vidare ner på Kungsgatan.

 

Idag kom målaren klockan kvart över sju på morgonen och har förhoppningsvis haft fullt upp i lägenheten idag. För att inte vara i vägen blir det ett par dagar hos Sebastian. Allt ska dock vara helt klart först på måndagkväll, lite synd för nu kan jag inte göra något vettigt alls i helgen... Kanske blir det fest hos SoCer-generalen i Norrköping eller kanske bio. Vi får se vilket humör jag är på- måste klara mig igenom examinationen imorgon först :(

 

Ikväll blir det i alla fall idol, inte för att jag vill utan bara för traditionens skull. Jag är nog inte ensam om att tycka så.

 

Förresten så har jag varit lite uttråkad i eftermiddag vilket oftast resulterar i onödigt tänkande, eller vad andra kanske skulle kalla- filosofi, så jag tänkte ifall nån kan svara på vad som egentligen händer en astronaut med syrgastub som trillar ur sin rymdraket...? Klantigt, men bara om :)

 

Vem blir inte frestad?






4 millimeter på egen hand

Jag tänkte illustrera tankeverksamheten som pågår i min hjärna när jag läser i min roliga kurslitteratur: (kanske ni kan känna igen er)

I diskussionerna om samhällets insatser för människor med psykiska funktionshinder, anmärker man med rätta på kommunikationsproblemen "...undra vad jag ska göra för middag idag, kanske kyckling...eller pasta...eller fisk. jag är hungrig"  mellan psykiatrins huvudman landstinget och kommunen som ansvarig för de sociala vård- och stödinsatserna "...vänta nu. har jag kakor i väskan?" I kommunerna är ledningen av verksamheten organiserad på ett minst sagt oenhetligt sätt "...va?" I kommunerna är ledningen av verksamheten organiserad på ett minst sagt oenhetligt sätt "..." I kommunerna är ledningen av verksamheten organiserad på ett minst sagt oenhetligt sätt "...ja ja." När det gäller den politiska ledningen, är ansvaret för de psykiskt störda människorna i allmänhet samlad till en politisk nämnd "...bla bla bla" och i majoriteten av fallen är detta socialnämnden "...ja, det blir definitivt kyckling ändå...eller pasta. kanske jag blir mätt på kakorna."


Ja, ungefär så där fortsätter det och jag måste ha koncentrationssvårigheter.

Dagen har varit ganska skön. Tre timmar på Humsam bibliotek på Linköpings universitet och sedan hem för lite mat och plock i lägenheten. Ikväll ska jag skruva ner hyllorna för nu kommer tapetserarna, så på fredagkväll är allt helt klart! :) Hoppas det blir fint. Så nu är det fritt fram att bjuda in sig själva :) För övrigt så har det varit en bra dag hittills- jag har målat klart min badrumshylla och så upptäckte jag att bananflugorna har dött tillsammans med bananerna- tack och lov.






Kände att fotbadet i helgen var välbehövt. Nagellacket sa att det var 4 millimeter sen jag flyttade hemifrån. Dessutom älskar jag skum. Om fotbadet ser ut såhär så kan ni ju tänka er hur det ser ut när jag diskar :) Skumälgen är hyfsat konstnärlig ändå. 




Solnedgången mellan Tranås och Mjölby i söndagskväll.



Relax

Söndag idag och jag åker tillbaka ikväll och sen blir det en lång skolvecka. Det ser jag inte fram mot :( Men det är bara till att bita ihop och hoppas att någonting kul händer till helgen! :)
Vädret idag får mig desutom att tro att sommaren definitivt är över och hösten är på ingång. Vi får väl se om jag kommer tycka att det är mysigt... Det är inte bara färgglada lövhögar och levande ljus- det är även iskalla, blåsiga, regniga och tidiga morgnar vi alla har att se fram mot. Jag vill ha sovmorgon.

I eftermiddag blir det fotbad och lite relax. Sånt som hör söndagar till. Sedan måste jag så klart läsa i mina tråkiga böcker. Jag vet alltså vad jag borde göra, vi får väl se hur det faktiskt blir...

I alla fall, nu när jag är hemma så tänkte jag passa på att lägga ut bilderna från min och Sebastians semester- med massa söta djur :) Det hjälps inte, men på Kolmården blir man liten igen. Sen är jag ganska stolt över att vi faktiskt träffade geten som spelar åsnan i Shrek.




 


Vink väll

Åh, vad jag gillar min säng. Inte 120 utan 90 och inte den i Linköping utan den här hemma :) Idag flög jag upp klockan halv åtta, fast bestämd att äta frukost med mamma och pappa innan de åkte till jobbet. Sen NÄR? Kom på att det var lördag och jag hade sovit i fyra timmar, så jag vände i hallen och la mig igen :) Så klart. Jag får skylla på att jag har svårt att veta vart jag befinner mig när jag slår upp ögonen på morgonen- nu när jag har tre ställen att sova på. Lyxigt egentligen.

Tack Becca för en mysig och rolig vinkväll igår! Det var himla kul att få träffa alla igen :) Jag kände att jag behövde uppdateras litegrann! Snart får ni komma upp till mig! Och Sarah ska inte ha sin inflyttningsfest utan mig. Det har hon lovat.

Nästa helg är det i alla fall premiär för Flickan som lekte med elden för alla som inte visste det. Kanske jag och Sandra ska fortsätta med traditionen? :) Bio är ju rätt så mysigt så jag har bestämt att det även blir det och biopopcorn ikväll- Sommaren med Göran ska visst vara rolig. Kvällen igår bjöd ju på skratt, men det kan man aldrig få för mycket av!

Nu blir det wok efter en sväng på stan och sedan kanske en liten promenad i det fina vädret. Sista sommaren nu, så ta vara på den!


En oldie på mig och Becca :)


Bruce Springsteen- Working on a dream


Norrköjping- de förköjldas stad?

Ja, det började jag undra efter nio timmars föreläsning i början av veckan. Norrköjpingska är då inte särskilt vackert...(säger jag från Småland) Fast jag har inte blivit retad ännu :) Det var dock väldigt givande att få lyssna på föreläsarna från fältet. Jag känner mig nu ganska säker på vad jag vill inrikta mig på- skönt att få känna sig lite motiverad.

Idag var det i alla fall skönt med lite sovmorgon! En ledig dag från skolan betyder tvätt, stordisk och städning. Fast det kan till och med vara ganska roligt. Tro det eller ej om mig. Tänkte ta tag i det där med yogan igen, men jag hade glömt plocka med mig dvdskivan :( Fast det är fint väder ute- så det blir kanske en promenad i Rydskogen istället.

Helgen var väldigt bra :) Hela familjen kom hit och hjälpte mig med det sista i lägenheten och mamma hade med sig morotskaka och smörgåstårta. Det är gott! :) På kvällen tittade vi på Forrest Gump och somnade i soffan..
Mysigt med besök! Och inte nog med det så var Sebastian söt och lagade middag till mig- kycklingfilé och klyftpotatis. Mumma!

Nästa vecka består av grupparbete och seminarium IGEN. På tisdag är det även overallprovning för socionomerna. Det sägs att de är orangea, men får jag stryk av fadderiet om jag säger att de faktiskt är gula?
Det ska även bli tapetsering i min lägenhet, så jag får flytta till Sebastian ett par dagar. Så snart får det bli lite inflyttningsfest :)

Nu blir det Oprah och ikväll åker jag hem och stannar hela helgen! Då ska det minsann bli fest och RIKTIG pizza :) Ses då, vänner!






Klassen, Festeriet SoCer, München Hoben, Kalas: Moneybrother



Lunch

Sitter och lunchar på ett par korvmackor och en risifrutti i datasalen. Spiller massa brödsmulor mellan tangenterna- det känns inte så uppskattat. Men jag har inte alltid så mycket hyfs- och det är skönt.
Givetvis ska mitt kylskåp gå sönder samma dag som lägenheten skrivs över på mig. Så igår fick jag ett sprillans nytt och det känns frächt :) Maten från det rumstempererade kylskåpet- inte lika fräsch. Men det är bara hålla för näsan och vara glad.
Det var även KALAS igår. På dagen var det mässa och jag plockade till mig lite gratissaker. (1 kg morötter bland annat...) Ja, sedan var det förfest i centrum hos Jonte. Mycket kul och trevliga klasskompisar så klart! Sedan blev det Moneybrother för hela slanten och vid visitationen av min väska blev mina morötter utskrattade. Men kvällen var verkligen lyckad och jag fick höra mina favoritlåtar :)
Ikväll ska jag titta på Sebastian när han spelar innebandy. I den stora sporthallen :) Det var längesen nu, så det kan bli kul. Jag är liksom lite rädd för att min soffa redan är nersutten...


Michael Bolton- Sittin' on the dock of the bay


Höstkvällar köpes

1 september idag och termometern visar på sommar. Jag har dock klätt mig som höst den senaste veckan och sotar för detta på väg till bussen. Kanske har jag bara saknat mina höstkläder.

Imorgon är jag ledig och ska då gå på KALAS i Cloetta Center i Linköping. Mässa på dagen för de som vill ha gratisprylar och fest på kvällen för de som vill ta steget längre :) Jag tror att det kan bli kul...om jag hittar dit. Har jag tur får jag nog hjälp av lite Norrköpingsbor- pinsamt värre. Men jag har i alla fall äntligen förstått hur man hittar in till stan med cykel, fast det vore livsfarligt- jag skulle nämligen inte kvalificera mig för cykelkörkort.

I helgen kommer familjen hit och då blir det säkert lite småplock med lägenheten och sen en sväng till Hejdegården för att hjälpa bror med flytten. Och mat... :)

Sedan vet jag inte riktigt vem jag försöker lura när jag påstår att jag kanske skulle börja träna på nåt sätt. Hur hinner man det? Kanske jag måste börja lära mig att bli lite mer tidseffektiv. Äsch, det kommer väl med tiden :)

Ikväll blir det dock jäsig fritid- vilket jag gillar!


The Honorary Title- Thin Layer


RSS 2.0